fbpx

Spanje info dagen Amersfoort 16-17-18 oktober. Maak een afspraak!

Vastgoedmakelaar in Spanje

Home » Vastgoedmakelaar in Spanje

Vastgoedmakelaar in Spanje


Bent u van plan een huis, villa of appartement in het zuidelijk gelegen Spanje te kopen? Dan is het handig om goed voorbereid te zijn, bijvoorbeeld door een goede vastgoedmakelaar in Spanje in te schakelen. Kom er in dit artikel achter wat voor opties er zijn op het gebied van makelaardij in Spanje en waar u op moet letten bij een huis kopen met behulp van een makelaar.

Makelaars in Spanje

Iedereen die dat wil, kan in Spanje makelaar worden, aangezien er geen diploma’s voor vereist zijn. Echter, er zijn wel gebieden waar iemand zichzelf alleen een makelaar mag noemen als hij of zij staat ingeschreven in het makelaarsregister. Deze inschrijving is alleen mogelijk door te voldoen aan de juiste verzekeringen en opleidings- en ervaringseisen. Naast Spaanse makelaars zijn er ook Engelse en Nederlandse makelaars actief in Spanje waarbij u terecht kunt om een huis te kopen aan de Costa Blanca, Costa del Sol of Costa Brava.

Als onder andere makelaars in Moraira, Benissa en Javea staan wij voor u klaar om te helpen bij het kopen van een appartement, huis of villa aan de Spaanse kust. Wij zijn namelijk als Nederlands bedrijf al meer dan vijftien jaar gevestigd als makelaarskantoor in Spanje. Van het begin tot aan het einde helpen wij bij de aankoop van een woning in Spanje. Dit doen wij op basis van uw wensen en voorkeuren.

Diensten vastgoedmakelaardij

Makelaars houden zich bezig met het verkopen van huizen, waaronder allerlei taken vallen die het voor u een stuk makkelijker maken. Onder andere bij het volgende helpen wij als makelaar in Spanje:

  • Een ruim aanbod van mogelijke appartementen, huizen en villa’s in Spanje.
  • Persoonlijke begeleiding op basis van uw voorkeuren en wensen.
  • Begeleiding bij het vinden van een woning van het begin tot en met het eind.
  • Advies over bijvoorbeeld het inhuren van een bouwbedrijf of ingenieur of doorverwijzen naar andere specialisten.
  • Een NIE-nummer aanvragen, oftewel een Spaans fiscaal identificatienummer.
  • Bestemmingsplannen opvragen en uittreksels in het kadaster aanvragen.

 

Kosten van een makelaar

Elke vastgoedmakelaar rekent zijn of haar eigen tarieven. In Spanje rekent een makelaar een bepaald percentage van de verkoopprijs van de woning als makelaarskosten. Dit wordt dan door de verkopende partij betaald en is meestal bij de verkoopprijs meegenomen, waardoor de koper er indirect ook voor betaalt. Bij een nieuwbouwproject, wordt de makelaar betaald door de projectontwikkelaar.

Een woning kopen via een makelaar

Sommige koopwoningen en huurhuizen worden bij verschillende vastgoedmakelaars in Spanje aangeboden. Daarom is het handig om u te oriënteren op verschillende websites en bij diverse makelaars. Zo kunt u de ideale woning vinden voor de voordeligste prijs. Bij een bezichtiging van een huis met een makelaar kan de makelaar vragen om een bewijs te ondertekenen van bezichtiging. Hier staat op dat u het huis heeft bezichtigd met de desbetreffende makelaar en als u het wilt kopen, dient u dat ook via deze makelaar te doen.

Een woning verkopen via een makelaar

Bij de verkoop of verhuur van huizen in Spanje is het mogelijk om meerdere makelaars in te schakelen. Ook kunt u uw woning hierbij op verschillende websites aanbieden en een bord ophangen met uw telefoonnummer erop. Als u zelf uw huis verkoopt of verhuurt heeft u niet te maken met makelaarskosten, maar het kost dan wel meer tijd en moeite om een succesvolle verkoop of verhuur te realiseren.

Het maken van goede foto’s van het appartement, het huis of de villa aan de Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol of in een andere plaats in Spanje, is uiterst belangrijk. Deze laten namelijk de eerste indruk achter bij potentiële partijen en een aantrekkelijk beeld zorgt voor meer geïnteresseerden.

Aanbod op websites

Makelaars in Nederland beschikken vrijwel altijd over een website, maar in Spanje is dat niet altijd zo. Vooral kleinere kantoren beschikken niet over een website waar u bijvoorbeeld het aanbod kunt bekijken. Als u weet in welke Spaanse plaats u graag wilt wonen, kunt u zelf op zoek gaan naar een lokale vastgoedmakelaar. Weet u nog niet waar u precies wilt wonen? Bekijk dan de websites van grotere kantoren of Nederlandse makelaars in Spanje om het aanbod op een rijtje te hebben en niks over het hoofd te zien.

Tips

Een goede makelaar vinden in Spanje voor het kopen van een huis in bijvoorbeeld Zuid-Spanje kan lastig zijn, maar is wel belangrijk aangezien het om een grote beslissing gaat. Daarom kunt u gebruikmaken van de volgende tips:

  • Vergelijk meerdere makelaars met elkaar om niet te veel te betalen voor uw droomhuis;
  • schakel een vertaler in om het Spaanse contract te vertalen en goed op de hoogte te zijn van waar u voor tekent.
  • zorg er altijd voor, zowel bij kopen als bij verkopen, dat er een duidelijk contract is opgesteld met een makelaar, waarin afspraken zijn vastgelegd.
  • zoek naar de juiste fotograaf voor het maken van aantrekkelijke foto’s van uw huis in Spanje om het sneller te verhuren of verkopen.