fbpx

Spanje info dagen Amersfoort 16-17-18 oktober. Maak een afspraak!

Woningaanbod Spanje

Huis kopen in Spanje!

Home » Huis kopen in Spanje

Huis kopen in Spanje

Overweegt u een huis te kopen in Spanje? De interesse in Spaanse huizen neemt toe en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Spanje biedt een rijke combinatie van zonovergoten dagen, serene locaties, betoverende kustlandschappen en unieke natuurlijke wonderen. Er staan talloze aantrekkelijke huizen te koop, van het levendige Torremolinos tot de rustige kustplaats Moraira. Het investeren in onroerend goed wordt vaak gezien als een van de verstandigste financiële keuzes die u kunt maken! Daarnaast is een huis kopen in Torremolinos of een huis kopen in Moraira natuurlijk ook een garantie op heerlijk vakantie- of pensioengenot. Een eigen huis kopen in Spanje biedt u het perspectief op uw eigen stukje paradijs, maar ook op winst uit uw investering. Of u nu kiest voor het verhuren van uw woning of het op de markt brengen voor verkoop, opties zijn er te over. Misschien is een huis kopen aan de Costa de Sol of een appartement kopen in Malaga wel iets voor u?

 

huis kopen Spanje

 

Bent u van plan om een huis te kopen in Spanje?

De Spaanse kustlijn trekt bezoekers van over de hele wereld aan, wat het een begeerlijke locatie maakt om onroerend goed aan te schaffen. Een huis kopen aan de Costa Blanca en een huis kopen aan de Costa Calida zijn populaire opties. Dat is zeer begrijpelijk: de variëteit van de Spaanse kust maakt het ideaal voor allerlei vakantie-ervaringen. Of u nu een actieve vakantieganger bent die houdt van joggen, fietsen, watersporten, en meer, of u liever uw dagen ontspannen doorbrengt met een goed boek aan het zwembad op uw eigen terras, er is een overvloed aan onroerend goed opties in Spanje die aan uw behoeften kunnen voldoen. Met meer dan twintig jaar ervaring aan de Costa’s, hebben we bij Spanje Specials een schat aan kennis over de huidige markt voor huizen in Spanje. Onze kantoren zijn gevestigd in Alfas del Pi en Puerto Banus/Marbella (Costa del Sol), stuk voor stuk gewilde gebieden waar u zowel de stilte als de levendigheid kunt opzoeken. De huizen in Spanje die te koop zijn in deze regio’s zijn geschikt voor zowel permanente als tijdelijke bewoning. Of u nu geïnteresseerd bent in een huis kopen in Moraira, een huis kopen in Costa de Sol of een appartement kopen in Malaga, uw wensen zijn onze prioriteit. We zorgen ervoor dat elk detail wordt overwogen, aangezien het kopen van een huis in Spanje een belangrijke beslissing is. Er zijn allerlei extra aspecten waar rekening mee moet worden gehouden bij de aankoop van onroerend goed in Spanje, zoals de aankoopprocedure, de kosten, belastingen, en meer. Maar geen zorgen, u kunt dit gerust aan de professionals van Spanje Specials overlaten.

 

appartement kopen spanje

 

Realiseer uw eigen droomhuis, op maat gebouwd naar uw voorkeuren

Wist u dat u bij ons niet alleen terecht kunt voor de aanschaf van een huis in Spanje, maar ook voor het kopen van percelen waarop u uw eigen woning kunt laten bouwen? De gemiddelde bouwperiode bedraagt acht maanden. Met onze samenwerking met twee vooraanstaande bouwbedrijven, kunnen we u verzekeren dat uw huis volledig volgens uw specificaties wordt gebouwd. Gedurende het hele proces blijven we bereikbaar om u op de hoogte te houden van de bouwontwikkelingen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van het huis kopen in Spanje of wilt u de opties verkennen voor percelen waarop u uw eigen huis of villa kunt laten bouwen? Neem dan een kijkje in ons huidige aanbod.

 

villa kopen spanje

 

Ontdek samen met ons de mooiste woningen in Spanje

Naast villa’s en huizen, bieden we ook een reeks appartementen aan in Spanje. Als u een appartement wilt kopen in Malaga of een andere locatie, kunt u genieten van voldoende ruimte voor tijdelijk verblijf en profiteren van de lage prijzen aan de Costa del Sol of in andere gebieden waar we actief zijn. Via onze website kunt u gemakkelijk een startpakket aanvragen met alle nodige informatie over ons Spaans onroerend goed. Mocht u serieuze interesse hebben in een of meerdere appartementen aan de Spaanse kust, dan kunnen we een bezichtigingsreis voor u plannen. Tijdens deze reis bezoekt u de woongemeenschappen in Spanje, appartementen, huizen en percelen om te ontdekken wat het beste bij u past.

 

huis kopen Spanje

 

Maximaliseer uw rendement met hulp van onze experts

Omdat onze huizen en andere woningen in Spanje altijd op de beste locaties zijn gelegen, is het zeer aantrekkelijk om uw tweede woning in Spanje te verhuren. Dit kan een lucratieve investering zijn, vooral in de gebieden waar Spanje Specials onroerend goed aanbiedt. Een huis kopen in Costa de Sol, huis kopen in Moraira, of een huis kopen in Torremolinos kan betekenen dat u niet alleen geniet van de woning, maar ook van de financiële voordelen. Onze specialisten staan klaar om u hierbij te helpen en u te adviseren over hoe u het hoogste rendement kunt behalen op uw investering.

 

villa kopen spanje

 

Ontdek de voordelen van een huis kopen in Spanje

Er zijn verschillende zaken waar u rekening mee moet houden als u besluit een huis te kopen in Spanje. Een van de belangrijkste voordelen van wonen in Spanje is dat het leven daar veel goedkoper is dan in Nederland. Dit weerspiegelt zich in de prijzen van huizen en villa’s. Als u een Spaanse villa te koop ziet, betaalt u waarschijnlijk veel minder dan voor een vergelijkbare villa in Nederland. Bovendien kunt u in Spanje genieten van de vele zonuren! Maar het is ook belangrijk om te weten dat elke vastgoedeigenaar in Spanje verplicht is belasting te betalen. U moet bij het huis kopen in Costa de Sol of een appartement kopen in Malaga rekening houden met overdrachtsbelasting, onroerendgoedbelasting, inkomstenbelasting en meer. Omdat we begrijpen dat dit veel informatie tegelijk kan zijn, hebben we een gespecialiseerde belastingadviseur die u kan helpen bij dergelijke zaken.

 

appartement kopen spanje

 

Neem snel contact met ons op en vind samen met ons uw droomwoning in Spanje

De economische crisis van de afgelopen jaren heeft ook invloed gehad op de huizenprijzen in Spanje, waardoor het huis kopen in Spanje, of specifiek een huis kopen in Moraira of een huis kopen in Torremolinos, vandaag de dag veel voordeliger is dan een paar jaar geleden. Om ervoor te zorgen dat u voldoet aan alle lokale wettelijke voorwaarden tijdens het aankoopproces, is het raadzaam om een ervaren makelaar in te schakelen. Als Nederlandse en Belgische makelaars in Spanje zijn we specialisten die alle ins en outs kennen. Het feit dat we Nederlands spreken, zal u zeker aanspreken. Neem voor meer informatie contact op met onze Nederlandse makelaars in Spanje. We zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)35-2082680. Als u liever op een andere manier contact opneemt, stuur dan een e-mail naar info@spanjespecials.com.

 

appartement kopen spanje

 

Veelgestelde vragen over een huis kopen in Spanje 

Een huis kopen in Spanje is een grote stap, waarbij u zich veel vragen stelt. Hieronder vindt u antwoord op een aantal van de meestgestelde vragen over het kopen van een huis in Spanje.

 

Hoe koop ik een huis in Spanje?

Wat zijn de kosten bij het kopen van een huis in Spanje?

Welke documenten heb ik nodig om een huis te kopen in Spanje?

Kan ik als buitenlander een huis kopen in Spanje?

Hoe vind ik een betrouwbare makelaar in Spanje?

Wat zijn de beste regio’s in Spanje om een huis te kopen?

Wat zijn de belastingen bij het kopen van een huis in Spanje?

Hoe zit het met de financiering van een huis in Spanje?

Welke stappen moet ik nemen bij het kopen van een huis in Spanje?

Hoe lang duurt het proces van het kopen van een huis in Spanje?

Wat zijn de juridische aspecten waar ik op moet letten bij het kopen van een huis in Spanje?

Zijn er bepaalde beperkingen of regels voor buitenlanders die een huis willen kopen in Spanje?

Wat zijn de bijkomende kosten bij het kopen van een huis in Spanje?

Hoe zit het met het verkrijgen van een hypotheek in Spanje als buitenlander?

Hoe zit het met de verzekeringen voor een huis in Spanje?

Wat zijn de risico’s van het kopen van een huis in Spanje?

Welke rechten en plichten heb ik als eigenaar van een huis in Spanje?

Zijn er subsidies of financiële voordelen voor het kopen van een huis in Spanje?

Hoe zit het met de huurmarkt in Spanje als ik mijn huis wil verhuren?

Wat zijn de valkuilen van een huis kopen in Spanje?

Kan ik een bankgarantie krijgen bij een aankoop in Spanje?

Door wie wordt de makelaar betaald?

Wordt mijn huis nog gecheckt voordat ik naar de notaris ga?

 

Hoe koop ik een huis in Spanje?

Het kopen van een huis in Spanje is een proces waarbij meerdere stappen worden doorlopen. Bij Spanje Specials staan we klaar om u te begeleiden op dit avontuur. Allereerst starten we met het vaststellen van uw wensen en voorkeuren. Denkt u aan een villa in Moraira, een appartement in Malaga of een vakantiewoning in Costa de Sol? Afhankelijk van uw antwoorden, selecteren we potentiële panden voor u om te overwegen. Vervolgens regelen we bezichtigingen voor de geselecteerde woningen. Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt, helpen we bij het onderhandelen over de prijs en voorwaarden. Daarna wordt een voorlopig koopcontract opgesteld. Na de ondertekening van dit contract stort u een aanbetaling op een geblokkeerde rekening. Ten slotte wordt de eigendomsoverdracht uitgevoerd voor een Spaanse notaris. Gedurende het hele proces zijn wij uw adviseur en begeleiden we u in elke stap om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Wat zijn de kosten bij het kopen van een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje zijn er naast de aankoopprijs van het pand verschillende bijkomende kosten. Overdrachtsbelasting (of IVA in het geval van nieuwbouw), notariskosten, registratiekosten en eventueel kosten voor juridisch advies en een makelaar kunnen allemaal deel uitmaken van de totale kosten. Over het algemeen kunt u verwachten dat deze bijkomende kosten ongeveer 10-15% van de aankoopprijs bedragen. Houd er rekening mee dat deze schatting variabel is en afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Welke documenten heb ik nodig om een huis te kopen in Spanje?

Voor het kopen van een huis in Spanje heeft u een aantal documenten nodig. Ten eerste heeft u een NIE-nummer nodig – dit is een fiscaal identificatienummer voor buitenlanders in Spanje. Daarnaast heeft u een Spaanse bankrekening nodig om de betalingen te kunnen uitvoeren. Voor de daadwerkelijke aankoop heeft u uw paspoort en bewijs van inkomen nodig. Het is ook raadzaam om bewijs van uw huidige adres te hebben. Alle documenten moeten worden vertaald in het Spaans. Bij Spanje Specials begeleiden we u bij het verzamelen en vertalen van alle noodzakelijke documenten om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Kan ik als buitenlander een huis kopen in Spanje?

Ja, als buitenlander kunt u absoluut een huis kopen in Spanje. Er zijn geen beperkingen voor buitenlanders, ongeacht of ze uit de EU komen of niet, om onroerend goed te bezitten in Spanje. Wel is het belangrijk dat u een NIE-nummer aanvraagt – een fiscaal identificatienummer voor buitenlanders. Dit is een essentieel document dat u nodig hebt voor de aankoop van onroerend goed in Spanje en voor het regelen van verschillende andere zaken zoals het betalen van belastingen. Bij Spanje Specials kunnen we u begeleiden bij het aanvragen van dit nummer en bij de andere stappen die nodig zijn voor de aankoop van uw droomwoning in Spanje.

Hoe vind ik een betrouwbare makelaar in Spanje?

Het vinden van een betrouwbare makelaar in Spanje is cruciaal voor een succesvolle vastgoedtransactie. Let op de ervaring van de makelaar, hun kennis van de lokale markt en hun vermogen om in uw taal te communiceren. Bij Spanje Specials hebben we tientallen jaren ervaring met het helpen van klanten bij het kopen van onroerend goed in verschillende regio’s van Spanje, zoals Moraira, Costa de Sol en Torremolinos. We spreken uw taal en begrijpen zowel de lokale Spaanse markt als de specifieke behoeften en zorgen van buitenlandse kopers.

Wat zijn de beste regio’s in Spanje om een huis te kopen?

De beste regio om een huis te kopen in Spanje hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Als u van zon, zee en strand houdt, zijn Costa de Sol, Torremolinos of Moraira ideale locaties. Deze regio’s bieden een hoge levenskwaliteit, prachtige natuur, uitstekende gastronomie en een breed scala aan woningen. Als u meer van stedelijke gebieden houdt, kunt u overwegen om een appartement te kopen in Malaga, een stad met een rijke cultuur en geschiedenis. Bij Spanje Specials hebben we een breed aanbod aan woningen in deze gebieden en we kunnen u helpen de juiste keuze te maken op basis van uw wensen en behoeften.

Wat zijn de belastingen bij het kopen van een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje moet u rekening houden met verschillende belastingen. Voor nieuwe huizen is er de BTW (IVA in het Spaans), die momenteel 10% bedraagt. Voor tweedehands huizen betaalt u de Overdrachtsbelasting (ITP), die varieert van 6% tot 10%, afhankelijk van de autonome regio waar het onroerend goed zich bevindt. Daarnaast betaalt u ook een zegelrecht van 0,5% tot 1,5% bij de aankoop van een nieuwe woning. Na de aankoop moet u ook rekening houden met de jaarlijkse Onroerendezaakbelasting (IBI), die tussen de 0,4% en 1,1% van de kadastrale waarde van het onroerend goed ligt, en met de niet-residentenbelasting, als u niet in Spanje woont. Bij Spanje Specials kunnen we u helpen om een duidelijk beeld te krijgen van alle fiscale verplichtingen.

Hoe zit het met de financiering van een huis in Spanje?

Het financieren van een huis in Spanje kan worden geregeld via een hypotheek bij een Spaanse bank. De meeste banken financieren tot 60-70% van de aankoopwaarde voor niet-residenten en tot 80% voor residenten. De rentevoeten zijn op dit moment redelijk laag. Houd er echter rekening mee dat banken in Spanje grondig uw kredietwaardigheid en uw vermogen om de lening terug te betalen zullen onderzoeken. Ons team bij Spanje Specials kan u adviseren en begeleiden bij het regelen van de financiering van uw woning.

Welke stappen moet ik nemen bij het kopen van een huis in Spanje?

De aankoop van een huis in Spanje is een proces dat bestaat uit verschillende stappen. Eerst moet u uw budget bepalen en uw wensen en behoeften identificeren. Dan kunt u beginnen met het zoeken naar woningen, online of met behulp van een makelaar zoals Spanje Specials. Zodra u de juiste woning heeft gevonden, moet u een NIE-nummer aanvragen (als u dat nog niet heeft), een aanbetaling doen om de woning te reserveren, een voorlopig koopcontract ondertekenen en een hypotheek regelen als u financiering nodig heeft. Ten slotte vindt de voltooiing van de verkoop plaats bij de notaris, waar de eigendomsakte wordt ondertekend en de betaling wordt voltooid. Ons team bij Spanje Specials zal u bij elke stap begeleiden om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Hoe lang duurt het proces van het kopen van een huis in Spanje?

Het tijdsbestek voor het kopen van een huis in Spanje kan variëren afhankelijk van een aantal factoren. Het zoeken naar het perfecte huis kan weken of zelfs maanden duren, afhankelijk van uw specifieke vereisten. Na het vinden van het geschikte huis, duurt het gemiddeld tussen de 6 tot 8 weken vanaf het moment dat een aanbetaling wordt gedaan tot aan de voltooiing van de verkoop bij de notaris. Dit omvat tijd voor juridische controles, het verkrijgen van een NIE-nummer (een fiscaal identificatienummer vereist voor de aankoop van onroerend goed in Spanje), en het regelen van financiering, indien nodig. Bij Spanje Specials begeleiden we u door het hele proces om ervoor te zorgen dat alles zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt.

Wat zijn de juridische aspecten waar ik op moet letten bij het kopen van een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje zijn er verschillende juridische aspecten waar u rekening mee moet houden. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de verkoper de wettelijke eigenaar is van het pand en dat het pand vrij is van schulden en lasten. Dit wordt gecontroleerd in het eigendomsregister. Verder moet u ook een NIE-nummer (een fiscaal identificatienummer) hebben om een huis te kunnen kopen. Andere belangrijke juridische overwegingen zijn de belastingen en kosten die gepaard gaan met de aankoop van onroerend goed, waaronder de overdrachtsbelasting of BTW, notariskosten en registratiekosten. Bij Spanje Specials hebben we ervaring met alle juridische aspecten van het kopen van onroerend goed in Spanje en zullen we u door het hele proces begeleiden.

Zijn er bepaalde beperkingen of regels voor buitenlanders die een huis willen kopen in Spanje?

Er zijn geen specifieke beperkingen voor buitenlanders om een huis te kopen in Spanje. Buitenlanders, zowel EU-burgers als niet-EU-burgers, hebben dezelfde rechten als Spaanse burgers om onroerend goed te kopen in Spanje. Echter, voor niet-residenten zijn er bepaalde extra vereisten, zoals de noodzaak om een NIE-nummer (fiscaal identificatienummer) te verkrijgen voordat ze onroerend goed kunnen kopen. Daarnaast kunnen er beperkingen zijn op het verkrijgen van een hypotheek in Spanje voor niet-residenten. De meeste Spaanse banken lenen tot 60-70% van de aankoopwaarde voor niet-residenten. Bij Spanje Specials kunnen we u helpen om de specifieke vereisten en mogelijke beperkingen voor buitenlanders te begrijpen en u begeleiden bij het aankoopproces.

Wat zijn de bijkomende kosten bij het kopen van een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje zijn er verschillende bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden. De belangrijkste daarvan zijn de overdrachtsbelasting (bij tweedehands woningen) of BTW (bij nieuwbouw), die variëren van 8% tot 10% van de aankoopprijs, afhankelijk van de regio. Andere kosten zijn notariskosten, die doorgaans rond de 1% van de aankoopprijs liggen, en registratiekosten, die tussen de 0,5% en 1% liggen. Verder dient u rekening te houden met de kosten voor juridische bijstand. Bij Spanje Specials adviseren we altijd een onafhankelijke advocaat in te schakelen om uw belangen te behartigen tijdens het aankoopproces.

Hoe zit het met het verkrijgen van een hypotheek in Spanje als buitenlander?

Als buitenlander kunt u een hypotheek krijgen in Spanje, maar de voorwaarden kunnen verschillen van die voor residenten. Over het algemeen lenen Spaanse banken tot 60-70% van de taxatiewaarde van het onroerend goed aan niet-residenten, met een looptijd van maximaal 25-30 jaar of tot de aanvrager de leeftijd van 75 bereikt. Het is belangrijk op te merken dat elke bank zijn eigen beleid heeft en de precieze voorwaarden kunnen variëren. Bij Spanje Specials hebben we een netwerk van betrouwbare financiële partners die u kunnen adviseren over de beste hypotheekopties voor uw situatie.

Hoe zit het met de verzekeringen voor een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje is het belangrijk om een adequate verzekering af te sluiten. De meest voorkomende typen verzekeringen zijn opstalverzekering, die schade aan de structuur van het pand dekt, en inboedelverzekering, die schade aan persoonlijke bezittingen dekt. Als u een hypotheek heeft, kan de bank eisen dat u een opstalverzekering afsluit. Bovendien is het ook aan te raden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, die dekt als iemand een ongeluk krijgt in uw huis en u aansprakelijk stelt. Bij Spanje Specials kunnen we u in contact brengen met betrouwbare verzekeringsmaatschappijen en u adviseren over de geschikte dekking voor uw woning in Spanje.

Wat zijn de risico’s van het kopen van een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje zijn er enkele risico’s waar u rekening mee moet houden. De belangrijkste zijn juridische problemen gerelateerd aan de eigendomsstatus en het niet volledig begrijpen van de Spaanse regelgeving. Dit kan bijvoorbeeld problemen met bouwvergunningen, rechten van derden, of schulden gelinkt aan het onroerend goed inhouden. Verder kan er ook risico zijn verbonden aan de economische situatie en de vastgoedmarkt in Spanje. De waarde van uw huis kan dalen en als de rente stijgt, kunnen uw hypotheekbetalingen ook stijgen. Bij Spanje Specials helpen we u deze risico’s te minimaliseren door een grondige juridische controle van elk onroerend goed dat we aanbieden en door het verstrekken van gedegen advies tijdens het aankoopproces.

Welke rechten en plichten heb ik als eigenaar van een huis in Spanje?

Als huiseigenaar in Spanje heeft u het recht om het eigendom te gebruiken en te genieten zoals u wilt, inclusief verhuur, zolang u zich houdt aan de lokale wetten en voorschriften. U heeft echter ook verplichtingen, zoals het betalen van belastingen. Deze omvatten onroerendgoedbelasting (IBI), inkomstenbelasting voor niet-ingezetenen (als u niet in Spanje woont) of persoonlijke inkomstenbelasting (als u in Spanje woont), en eventueel ook vermogenswinstbelasting wanneer u het eigendom verkoopt. U bent ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning en het naleven van de regels van de huiseigenarenvereniging, indien van toepassing.

Zijn er subsidies of financiële voordelen voor het kopen van een huis in Spanje?

Er zijn niet veel subsidies of financiële voordelen voor buitenlanders die een huis kopen in Spanje, aangezien de meeste van deze programma’s gericht zijn op inwoners. Echter, er zijn bepaalde fiscale voordelen afhankelijk van uw omstandigheden, zoals de mogelijkheid om hypotheekrente af te trekken in bepaalde gevallen. Er zijn ook soms regionale of lokale programma’s beschikbaar, afhankelijk van de locatie van het onroerend goed. In Spanje Specials houden we altijd de laatste updates in de gaten om u te adviseren over mogelijke voordelen die u kunt krijgen bij het kopen van een huis in Spanje.

Hoe zit het met de huurmarkt in Spanje als ik mijn huis wil verhuren?

De huurmarkt in Spanje is zeer dynamisch en varieert afhankelijk van de regio en het type onroerend goed. Populaire toeristische bestemmingen zoals Costa de Sol, Moraira, Torremolinos en Malaga hebben doorgaans een sterke vraag naar vakantiewoningen, wat kan zorgen voor aantrekkelijke huurinkomsten. Bovendien is er in grotere steden zoals Madrid en Barcelona een consistente vraag naar langetermijnverhuur. Bij Spanje Specials kunnen we u adviseren over de beste manier om uw onroerend goed te verhuren en de inkomsten te optimaliseren, met inachtneming van de lokale regelgeving en marktcondities.

Wat zijn de valkuilen van een huis kopen in Spanje?

Enkele valkuilen van het kopen van een huis in Spanje kunnen zijn: juridische problemen (bijvoorbeeld met betrekking tot bouwvergunningen, eigendomsrechten, schulden gelinkt aan het onroerend goed), fluctuaties in de vastgoedmarkt, en het navigeren in de complexiteit van de Spaanse belastingwetgeving. Bij Spanje Specials nemen we al deze zorgen uit handen door een volledige due diligence uit te voeren op elk onroerend goed dat we aanbieden, en door u te begeleiden in elke stap van het aankoopproces.

Kan ik een bankgarantie krijgen bij een aankoop in Spanje?

Ja, u kunt een bankgarantie krijgen bij het kopen van een huis in Spanje. Dit is vooral relevant bij de aankoop van off-plan eigendommen, waarbij de koper vooruitbetaalt voor een woning die nog in aanbouw is. Volgens de Spaanse wet zijn ontwikkelaars in dergelijke gevallen verplicht om een bankgarantie te bieden aan de koper voor de bedragen die zijn betaald tijdens de bouwfase. Deze garantie zorgt ervoor dat als de ontwikkelaar de bouw niet voltooit of de woning niet op tijd levert, de koper het vooruitbetaalde geld terugkrijgt. Bij Spanje Specials zorgen we ervoor dat onze klanten altijd een bankgarantie ontvangen wanneer dit wettelijk verplicht is.

Door wie wordt de makelaar betaald?

Bij Spanje Specials worden de makelaarskosten meestal gedekt door de verkoper van de woning. Dit is een standaardpraktijk in Spanje, waarbij de verkoper verantwoordelijk is voor het betalen van de commissie aan de makelaar na succesvolle afronding van een verkoop. Kopers betalen doorgaans geen directe vergoeding aan de makelaar, hoewel de makelaarscommissie indirect in de verkoopprijs kan worden opgenomen. De exacte betalingsstructuren en percentages kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke situatie en het type onroerend goed dat wordt verkocht.

Wordt mijn huis nog gecheckt voordat ik naar de notaris ga?

Absoluut. Bij Spanje Specials zorgen we ervoor dat al onze klanten volledig geïnformeerd en beschermd zijn voordat ze een definitieve aankoopbeslissing nemen. Dit omvat een grondige controle van het eigendom vóór de afronding bij de notaris. Deze controle omvat zaken zoals de bevestiging van de eigendomsrechten, de controle van eventuele uitstaande schulden of belastingen gekoppeld aan het pand, de naleving van de lokale bouwvoorschriften, en de staat van de woning zelf. Het doel van deze inspectie is om eventuele problemen aan het licht te brengen die van invloed kunnen zijn op de waarde of leefbaarheid van het huis, zodat deze kunnen worden aangepakt voordat de verkoop wordt afgerond.

 

huis kopen Spanje