fbpx

Spanje info dagen Amersfoort 16-17-18 oktober. Maak een afspraak!

Woningaanbod Spanje

Huis kopen in Spanje!

Home » Huis kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje

Bent u geïnteresseerd in een huis kopen in Spanje? De Spaanse huizenmarkt staat enorm in de belangstelling bij Nederlanders en dat is niet verwonderlijk. Het kopen van een woning in Spanje is namelijk niet alleen een waardevolle investering, maar biedt ook een rijke combinatie van zonneschijn, cultuur en gastronomie. Geniet na het kopen van een appartement of villa in Spanje van zonovergoten dagen, serene locatie, betoverende kustlandschappen en unieke natuurwonderen. Bij een huis kopen in Spanje heeft u bovendien de keuze uit een aantrekkelijk aanbod. Van een huis kopen in Torremolinos en een huis kopen in Casares tot een huis kopen in Malaga. Verder is een huis kopen in Spanje een garantie op aangenaam vakantie- of pensioengenot. Zodra u arriveert in uw (tweede) huis in Spanje, ervaart u meteen de rust van uw eigen paradijs. Of u nu kiest voor het verhuren van uw woning of het huis in Spanje op de markt wilt brengen voor verkoop. Spanje Specials beschikt over een jarenlange ervaring op de Spaanse huizenmarkt. Meer weten over een appartement, woning of villa kopen in Spanje? Neem dan vrijblijvend contact op via onze website.

 

huis kopen Spanje

 

Spanje Specials biedt jarenlange ervaring bij een huis kopen in Spanje

Wanneer u een woning wilt kopen in Spanje, krijgt u te maken met een andere markt dan u in Nederland gewend bent. Daarom raden wij u aan om ons Nederlands/Belgische makelaarskantoor in Spanje in te schakelen. Dankzij onze jarenlange ervaring in de Spaanse huizenmarkt, beschikken we over een uitgebreid netwerk van lokale professionals, zoals advocaten, notarissen en bouwbedrijven. Deze waardevolle contacten zorgen ervoor dat het kopen van een woning in Spanje soepeler verloopt. Wij bieden daarbij juridische ondersteuning bij het interpreteren van juridische documenten en contracten, zodat potentiële valkuilen worden vermeden. Als Nederlandse/Belgische makelaar begrijpen wij bovendien welke huizen aan de specifieke wensen en behoeften van Nederlandse kopers voldoen. Hierdoor bespaart u tijd en moeite bij het een huis kopen in Spanje. Communicatie en transacties verlopen gemakkelijker dankzij de Nederlandse taal, maar ook de Nederlandse cultuur en normen. Uiteraard blijven wij ondersteuning bieden na de aankoop van het huis in Spanje, bijvoorbeeld als er zich onverhoopt problemen voordoen. Voor een huis kopen in Spanje bent u bij Spanje Specials op het juiste adres!

 

appartement kopen spanje

 

Populaire gebieden voor een huis kopen in Spanje

Voor een huis kopen in Spanje is met name de Spaanse kustlijn enorm geliefd onder onze cliënten. Deze regio trekt namelijk bezoekers van over de hele wereld aan, waardoor het een begeerlijke locatie is om onroerend goed aan te schaffen. Populaire opties zijn een bijvoorbeeld een huis kopen aan de Costa Calida of Costa Blanca. Deze plekken zijn namelijk geschikt voor uiteenlopende vakantiegangers. Wie op zoek is naar een actieve vakantie, geniet in de regio van joggen, fietsen, watersporten en meer. Een ontspannen strandvakantie met een goed boek bij het zwembad behoort hier echter ook tot de mogelijkheden. Bij Spanje Specials beschikken we over meer dan twintig jaar ervaring met de huizenmarkt aan de Costa’s. Onze kantoren zijn gevestigd in Alfas del Pi en Puerto Banus/Marbella (Costa del Sol). Beide gebieden zijn zeer gewild, aangezien u hier zowel de stilte van de natuur als het bruisende nachtleven kunt opzoeken. Wanneer u een huis gaat kopen in Spanje in deze regio’s, kunt u deze zowel permanent als tijdelijk bewonen. Voor makelaars in Moraira of een huis kopen in Estepona, wij adviseren u graag over het kopen van een huis in Spanje. Wij houden rekening met ieder detail van uw wensen, aangezien wij maar al tegoed beseffen dat een huis kopen in Spanje een belangrijke beslissing is. Van de aankoopprocedure tot de belastingen, wij staan u bij ieder element van de verkoop terzijde.

 

villa kopen spanje

 

Appartement in Spanje kopen bij Spanje Specials

Naast een villa’s en woningen, kun je ook bij Spanje Specials terecht om een appartement in Spanje te kopen. Bij de appartementen in Malaga of een andere plek in de omgeving, geniet u van voldoende ruimte voor tijdelijk verblijf. Bovendien profiteert u van de lage tarieven voor een woning aan de Costa del Sol of in andere streken waar wij actief zijn. Interesse in een appartement kopen in Spanje? Vraag dan vrijblijvend ons startpakket aan. In dit pakket vindt u alle benodigde informatie over een woning kopen in Spanje. Bent u vervolgens serieus geïnteresseerd in een of meerdere appartementen aan de Spaanse kust? Dan plannen wij graag voor u een bezichtigingsreis. Gedurende deze reis bezoekt u de woongemeenschappen in Spanje. Bij een bezoek aan de verschillende appartementen, huizen en percelen ontdekt u meteen hoe een huis kopen in Spanje in zijn werk gaat en wat het beste bij u past.

 

huis kopen Spanje

 

Woning kopen in Spanje: bouw uw eigen droomhuis op maat

Wilt u een huis kopen in Spanje, maar wilt u hiervoor uw eigen droomvilla ontwerpen? Bij Spanje Specials koopt u uw eigen perceel waarop u uw woning kunt laten bouwen. Gemiddeld duurt het bouwen van een woning zo’n acht maanden. Spanje Specials werkt hierbij samen met twee vooraanstaande bouwbedrijven, zodat u ervan verzekerd bent dat het huis volledig volgens uw specificaties wordt gerealiseerd. Tijdens het volledige proces blijven wij voor bereikbaar, zodat u continu op de hoogte blijft van de bouwontwikkelingen. Benieuwd naar een perceel kopen in Spanje om uw eigen huis of villa op te bouwen? Bekijk dan direct ons huidige aanbod.

 

villa kopen spanje

 

Behaal het beste rendement met hulp van onze experts

Aangezien de huizen, appartementen en villa’s van Spanje Specials zich op de beste locaties bevinden, is het zeer aantrekkelijk om uw tweede woning in Spanje te verhuren. De Spaanse kust trekt jaarlijks miljoenen toeristen aan, waardoor er voortdurend een grote vraag is naar vakantieaccommodaties. Bovendien stijgen gedurende het hoogseizoen de huurprijzen enorm, waardoor het rendement op uw investering aantrekkelijk is. Zo geniet u van de Spaanse Costa’s op de momenten dat u zelf aanwezig bent, terwijl u extra inkomsten genereert als u in Nederland verblijft. Onze specialisten staan klaar om u te adviseren over het behalen van het hoogste rendement op de investering.

 

appartement kopen spanje

 

Ontdek de voordelen van een huis kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats is de levensstandaard veel goedkoper in Spanje dan in Nederland. Dit ziet u terug in de prijzen voor huizen en villa’s. Wanneer u een Spaanse villa koopt, betaalt u waarschijnlijk een aanzienlijk lager bedrag dan voor een vergelijkbare villa in Nederland. Daarnaast geniet u bij een villa kopen in Spanje van het milde klimaat met vele zonuren. Dit is zeker aantrekkelijk voor mensen die de Nederlandse winters willen ontvluchten. In Spanje geniet u van de ontspannen levensstijl, smaakvolle keuken en levendige cultuur. Met een breed scala aan recreatieve activiteiten is er voor ieder wat wils. Van wandelen in de bergen tot relaxen op het strand. Als vastgoedeigenaar in Spanje krijgt u echter wel te maken met belastingen als de overdrachts-, onroerend goed- en inkomstenbelasting. Aangezien dit veel informatie tegelijkertijd kan zijn, hebben wij een gespecialiseerde belastingadviseur in dienst die u graag helpt bij dergelijke zaken.

Neem direct contact op voor een huis kopen in Spanje

Gezien de economische crisis van de afgelopen jaren zijn de huizenprijzen de afgelopen tijd enorm gedaald. Benieuwd naar de voordelige huizenprijzen in Spanje? Bekijk dan meteen ons aanbod op de website. Wij raden u aan om een ervaren makelaar in te schalen, zodat het aankoopproces aan alle lokale wettelijke voorwaarden voldoet. Als Nederlandse en Belgische makelaars in Spanje zijn we specialisten die alle ins en outs kennen. Het feit dat we Nederlands spreken, zal u zeker aanspreken. Neem voor meer informatie contact op met onze Nederlandse makelaars in Spanje. We zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)35-2082680. Als u liever op een andere manier contact opneemt, stuur dan een e-mail naar info@spanjespecials.com.

 

appartement kopen spanje

 

Veelgestelde vragen over een huis kopen in Spanje 

Een huis kopen in Spanje is een grote stap, waarbij u zich veel vragen stelt. Hieronder vindt u antwoord op een aantal van de meestgestelde vragen over het kopen van een huis in Spanje.

 

Hoe koop ik een huis in Spanje?

Wat zijn de kosten bij het kopen van een huis in Spanje?

Welke documenten heb ik nodig om een huis te kopen in Spanje?

Kan ik als buitenlander een huis kopen in Spanje?

Hoe vind ik een betrouwbare makelaar in Spanje?

Wat zijn de beste regio’s in Spanje om een huis te kopen?

Wat zijn de belastingen bij het kopen van een huis in Spanje?

Hoe zit het met de financiering van een huis in Spanje?

Welke stappen moet ik nemen bij het kopen van een huis in Spanje?

Hoe lang duurt het proces van het kopen van een huis in Spanje?

Wat zijn de juridische aspecten waar ik op moet letten bij het kopen van een huis in Spanje?

Zijn er bepaalde beperkingen of regels voor buitenlanders die een huis willen kopen in Spanje?

Wat zijn de bijkomende kosten bij het kopen van een huis in Spanje?

Hoe zit het met het verkrijgen van een hypotheek in Spanje als buitenlander?

Hoe zit het met de verzekeringen voor een huis in Spanje?

Wat zijn de risico’s van het kopen van een huis in Spanje?

Welke rechten en plichten heb ik als eigenaar van een huis in Spanje?

Zijn er subsidies of financiële voordelen voor het kopen van een huis in Spanje?

Hoe zit het met de huurmarkt in Spanje als ik mijn huis wil verhuren?

Wat zijn de valkuilen van een huis kopen in Spanje?

Kan ik een bankgarantie krijgen bij een aankoop in Spanje?

Door wie wordt de makelaar betaald?

Wordt mijn huis nog gecheckt voordat ik naar de notaris ga?

 

Hoe koop ik een huis in Spanje?

Het kopen van een huis in Spanje is een proces waarbij meerdere stappen worden doorlopen. Bij Spanje Specials staan we klaar om u te begeleiden op dit avontuur. Allereerst starten we met het vaststellen van uw wensen en voorkeuren. Denkt u aan een villa in Moraira, een appartement in Malaga of een vakantiewoning in Costa de Sol? Afhankelijk van uw antwoorden, selecteren we potentiële panden voor u om te overwegen. Vervolgens regelen we bezichtigingen voor de geselecteerde woningen. Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt, helpen we bij het onderhandelen over de prijs en voorwaarden. Daarna wordt een voorlopig koopcontract opgesteld. Na de ondertekening van dit contract stort u een aanbetaling op een geblokkeerde rekening. Ten slotte wordt de eigendomsoverdracht uitgevoerd voor een Spaanse notaris. Gedurende het hele proces zijn wij uw adviseur en begeleiden we u in elke stap om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Wat zijn de kosten bij het kopen van een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje zijn er naast de aankoopprijs van het pand verschillende bijkomende kosten. Overdrachtsbelasting (of IVA in het geval van nieuwbouw), notariskosten, registratiekosten en eventueel kosten voor juridisch advies en een makelaar kunnen allemaal deel uitmaken van de totale kosten. Over het algemeen kunt u verwachten dat deze bijkomende kosten ongeveer 10-15% van de aankoopprijs bedragen. Houd er rekening mee dat deze schatting variabel is en afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Welke documenten heb ik nodig om een huis te kopen in Spanje?

Voor het kopen van een huis in Spanje heeft u een aantal documenten nodig. Ten eerste heeft u een NIE-nummer nodig – dit is een fiscaal identificatienummer voor buitenlanders in Spanje. Daarnaast heeft u een Spaanse bankrekening nodig om de betalingen te kunnen uitvoeren. Voor de daadwerkelijke aankoop heeft u uw paspoort en bewijs van inkomen nodig. Het is ook raadzaam om bewijs van uw huidige adres te hebben. Alle documenten moeten worden vertaald in het Spaans. Bij Spanje Specials begeleiden we u bij het verzamelen en vertalen van alle noodzakelijke documenten om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Kan ik als buitenlander een huis kopen in Spanje?

Ja, als buitenlander kunt u absoluut een huis kopen in Spanje. Er zijn geen beperkingen voor buitenlanders, ongeacht of ze uit de EU komen of niet, om onroerend goed te bezitten in Spanje. Wel is het belangrijk dat u een NIE-nummer aanvraagt – een fiscaal identificatienummer voor buitenlanders. Dit is een essentieel document dat u nodig hebt voor de aankoop van onroerend goed in Spanje en voor het regelen van verschillende andere zaken zoals het betalen van belastingen. Bij Spanje Specials kunnen we u begeleiden bij het aanvragen van dit nummer en bij de andere stappen die nodig zijn voor de aankoop van uw droomwoning in Spanje.

Hoe vind ik een betrouwbare makelaar in Spanje?

Het vinden van een betrouwbare makelaar in Spanje is cruciaal voor een succesvolle vastgoedtransactie. Let op de ervaring van de makelaar, hun kennis van de lokale markt en hun vermogen om in uw taal te communiceren. Bij Spanje Specials hebben we tientallen jaren ervaring met het helpen van klanten bij het kopen van onroerend goed in verschillende regio’s van Spanje, zoals Moraira, Costa de Sol en Torremolinos. We spreken uw taal en begrijpen zowel de lokale Spaanse markt als de specifieke behoeften en zorgen van buitenlandse kopers.

Wat zijn de beste regio’s in Spanje om een huis te kopen?

De beste regio om een huis te kopen in Spanje hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Als u van zon, zee en strand houdt, zijn Costa de Sol, Torremolinos of Moraira ideale locaties. Deze regio’s bieden een hoge levenskwaliteit, prachtige natuur, uitstekende gastronomie en een breed scala aan woningen. Als u meer van stedelijke gebieden houdt, kunt u overwegen om een appartement te kopen in Malaga, een stad met een rijke cultuur en geschiedenis. Bij Spanje Specials hebben we een breed aanbod aan woningen in deze gebieden en we kunnen u helpen de juiste keuze te maken op basis van uw wensen en behoeften.

Wat zijn de belastingen bij het kopen van een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje moet u rekening houden met verschillende belastingen. Voor nieuwe huizen is er de BTW (IVA in het Spaans), die momenteel 10% bedraagt. Voor tweedehands huizen betaalt u de Overdrachtsbelasting (ITP), die varieert van 6% tot 10%, afhankelijk van de autonome regio waar het onroerend goed zich bevindt. Daarnaast betaalt u ook een zegelrecht van 0,5% tot 1,5% bij de aankoop van een nieuwe woning. Na de aankoop moet u ook rekening houden met de jaarlijkse Onroerendezaakbelasting (IBI), die tussen de 0,4% en 1,1% van de kadastrale waarde van het onroerend goed ligt, en met de niet-residentenbelasting, als u niet in Spanje woont. Bij Spanje Specials kunnen we u helpen om een duidelijk beeld te krijgen van alle fiscale verplichtingen.

Hoe zit het met de financiering van een huis in Spanje?

Het financieren van een huis in Spanje kan worden geregeld via een hypotheek bij een Spaanse bank. De meeste banken financieren tot 60-70% van de aankoopwaarde voor niet-residenten en tot 80% voor residenten. De rentevoeten zijn op dit moment redelijk laag. Houd er echter rekening mee dat banken in Spanje grondig uw kredietwaardigheid en uw vermogen om de lening terug te betalen zullen onderzoeken. Ons team bij Spanje Specials kan u adviseren en begeleiden bij het regelen van de financiering van uw woning.

Welke stappen moet ik nemen bij het kopen van een huis in Spanje?

De aankoop van een huis in Spanje is een proces dat bestaat uit verschillende stappen. Eerst moet u uw budget bepalen en uw wensen en behoeften identificeren. Dan kunt u beginnen met het zoeken naar woningen, online of met behulp van een makelaar zoals Spanje Specials. Zodra u de juiste woning heeft gevonden, moet u een NIE-nummer aanvragen (als u dat nog niet heeft), een aanbetaling doen om de woning te reserveren, een voorlopig koopcontract ondertekenen en een hypotheek regelen als u financiering nodig heeft. Ten slotte vindt de voltooiing van de verkoop plaats bij de notaris, waar de eigendomsakte wordt ondertekend en de betaling wordt voltooid. Ons team bij Spanje Specials zal u bij elke stap begeleiden om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Hoe lang duurt het proces van het kopen van een huis in Spanje?

Het tijdsbestek voor het kopen van een huis in Spanje kan variëren afhankelijk van een aantal factoren. Het zoeken naar het perfecte huis kan weken of zelfs maanden duren, afhankelijk van uw specifieke vereisten. Na het vinden van het geschikte huis, duurt het gemiddeld tussen de 6 tot 8 weken vanaf het moment dat een aanbetaling wordt gedaan tot aan de voltooiing van de verkoop bij de notaris. Dit omvat tijd voor juridische controles, het verkrijgen van een NIE-nummer (een fiscaal identificatienummer vereist voor de aankoop van onroerend goed in Spanje), en het regelen van financiering, indien nodig. Bij Spanje Specials begeleiden we u door het hele proces om ervoor te zorgen dat alles zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt.

Wat zijn de juridische aspecten waar ik op moet letten bij het kopen van een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje zijn er verschillende juridische aspecten waar u rekening mee moet houden. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de verkoper de wettelijke eigenaar is van het pand en dat het pand vrij is van schulden en lasten. Dit wordt gecontroleerd in het eigendomsregister. Verder moet u ook een NIE-nummer (een fiscaal identificatienummer) hebben om een huis te kunnen kopen. Andere belangrijke juridische overwegingen zijn de belastingen en kosten die gepaard gaan met de aankoop van onroerend goed, waaronder de overdrachtsbelasting of BTW, notariskosten en registratiekosten. Bij Spanje Specials hebben we ervaring met alle juridische aspecten van het kopen van onroerend goed in Spanje en zullen we u door het hele proces begeleiden.

Zijn er bepaalde beperkingen of regels voor buitenlanders die een huis willen kopen in Spanje?

Er zijn geen specifieke beperkingen voor buitenlanders om een huis te kopen in Spanje. Buitenlanders, zowel EU-burgers als niet-EU-burgers, hebben dezelfde rechten als Spaanse burgers om onroerend goed te kopen in Spanje. Echter, voor niet-residenten zijn er bepaalde extra vereisten, zoals de noodzaak om een NIE-nummer (fiscaal identificatienummer) te verkrijgen voordat ze onroerend goed kunnen kopen. Daarnaast kunnen er beperkingen zijn op het verkrijgen van een hypotheek in Spanje voor niet-residenten. De meeste Spaanse banken lenen tot 60-70% van de aankoopwaarde voor niet-residenten. Bij Spanje Specials kunnen we u helpen om de specifieke vereisten en mogelijke beperkingen voor buitenlanders te begrijpen en u begeleiden bij het aankoopproces.

Wat zijn de bijkomende kosten bij het kopen van een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje zijn er verschillende bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden. De belangrijkste daarvan zijn de overdrachtsbelasting (bij tweedehands woningen) of BTW (bij nieuwbouw), die variëren van 8% tot 10% van de aankoopprijs, afhankelijk van de regio. Andere kosten zijn notariskosten, die doorgaans rond de 1% van de aankoopprijs liggen, en registratiekosten, die tussen de 0,5% en 1% liggen. Verder dient u rekening te houden met de kosten voor juridische bijstand. Bij Spanje Specials adviseren we altijd een onafhankelijke advocaat in te schakelen om uw belangen te behartigen tijdens het aankoopproces.

Hoe zit het met het verkrijgen van een hypotheek in Spanje als buitenlander?

Als buitenlander kunt u een hypotheek krijgen in Spanje, maar de voorwaarden kunnen verschillen van die voor residenten. Over het algemeen lenen Spaanse banken tot 60-70% van de taxatiewaarde van het onroerend goed aan niet-residenten, met een looptijd van maximaal 25-30 jaar of tot de aanvrager de leeftijd van 75 bereikt. Het is belangrijk op te merken dat elke bank zijn eigen beleid heeft en de precieze voorwaarden kunnen variëren. Bij Spanje Specials hebben we een netwerk van betrouwbare financiële partners die u kunnen adviseren over de beste hypotheekopties voor uw situatie.

Hoe zit het met de verzekeringen voor een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje is het belangrijk om een adequate verzekering af te sluiten. De meest voorkomende typen verzekeringen zijn opstalverzekering, die schade aan de structuur van het pand dekt, en inboedelverzekering, die schade aan persoonlijke bezittingen dekt. Als u een hypotheek heeft, kan de bank eisen dat u een opstalverzekering afsluit. Bovendien is het ook aan te raden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, die dekt als iemand een ongeluk krijgt in uw huis en u aansprakelijk stelt. Bij Spanje Specials kunnen we u in contact brengen met betrouwbare verzekeringsmaatschappijen en u adviseren over de geschikte dekking voor uw woning in Spanje.

Wat zijn de risico’s van het kopen van een huis in Spanje?

Bij het kopen van een huis in Spanje zijn er enkele risico’s waar u rekening mee moet houden. De belangrijkste zijn juridische problemen gerelateerd aan de eigendomsstatus en het niet volledig begrijpen van de Spaanse regelgeving. Dit kan bijvoorbeeld problemen met bouwvergunningen, rechten van derden, of schulden gelinkt aan het onroerend goed inhouden. Verder kan er ook risico zijn verbonden aan de economische situatie en de vastgoedmarkt in Spanje. De waarde van uw huis kan dalen en als de rente stijgt, kunnen uw hypotheekbetalingen ook stijgen. Bij Spanje Specials helpen we u deze risico’s te minimaliseren door een grondige juridische controle van elk onroerend goed dat we aanbieden en door het verstrekken van gedegen advies tijdens het aankoopproces.

Welke rechten en plichten heb ik als eigenaar van een huis in Spanje?

Als huiseigenaar in Spanje heeft u het recht om het eigendom te gebruiken en te genieten zoals u wilt, inclusief verhuur, zolang u zich houdt aan de lokale wetten en voorschriften. U heeft echter ook verplichtingen, zoals het betalen van belastingen. Deze omvatten onroerendgoedbelasting (IBI), inkomstenbelasting voor niet-ingezetenen (als u niet in Spanje woont) of persoonlijke inkomstenbelasting (als u in Spanje woont), en eventueel ook vermogenswinstbelasting wanneer u het eigendom verkoopt. U bent ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning en het naleven van de regels van de huiseigenarenvereniging, indien van toepassing.

Zijn er subsidies of financiële voordelen voor het kopen van een huis in Spanje?

Er zijn niet veel subsidies of financiële voordelen voor buitenlanders die een huis kopen in Spanje, aangezien de meeste van deze programma’s gericht zijn op inwoners. Echter, er zijn bepaalde fiscale voordelen afhankelijk van uw omstandigheden, zoals de mogelijkheid om hypotheekrente af te trekken in bepaalde gevallen. Er zijn ook soms regionale of lokale programma’s beschikbaar, afhankelijk van de locatie van het onroerend goed. In Spanje Specials houden we altijd de laatste updates in de gaten om u te adviseren over mogelijke voordelen die u kunt krijgen bij het kopen van een huis in Spanje.

Hoe zit het met de huurmarkt in Spanje als ik mijn huis wil verhuren?

De huurmarkt in Spanje is zeer dynamisch en varieert afhankelijk van de regio en het type onroerend goed. Populaire toeristische bestemmingen zoals Costa de Sol, Moraira, Torremolinos en Malaga hebben doorgaans een sterke vraag naar vakantiewoningen, wat kan zorgen voor aantrekkelijke huurinkomsten. Bovendien is er in grotere steden zoals Madrid en Barcelona een consistente vraag naar langetermijnverhuur. Bij Spanje Specials kunnen we u adviseren over de beste manier om uw onroerend goed te verhuren en de inkomsten te optimaliseren, met inachtneming van de lokale regelgeving en marktcondities.

Wat zijn de valkuilen van een huis kopen in Spanje?

Enkele valkuilen van het kopen van een huis in Spanje kunnen zijn: juridische problemen (bijvoorbeeld met betrekking tot bouwvergunningen, eigendomsrechten, schulden gelinkt aan het onroerend goed), fluctuaties in de vastgoedmarkt, en het navigeren in de complexiteit van de Spaanse belastingwetgeving. Bij Spanje Specials nemen we al deze zorgen uit handen door een volledige due diligence uit te voeren op elk onroerend goed dat we aanbieden, en door u te begeleiden in elke stap van het aankoopproces.

Kan ik een bankgarantie krijgen bij een aankoop in Spanje?

Ja, u kunt een bankgarantie krijgen bij het kopen van een huis in Spanje. Dit is vooral relevant bij de aankoop van off-plan eigendommen, waarbij de koper vooruitbetaalt voor een woning die nog in aanbouw is. Volgens de Spaanse wet zijn ontwikkelaars in dergelijke gevallen verplicht om een bankgarantie te bieden aan de koper voor de bedragen die zijn betaald tijdens de bouwfase. Deze garantie zorgt ervoor dat als de ontwikkelaar de bouw niet voltooit of de woning niet op tijd levert, de koper het vooruitbetaalde geld terugkrijgt. Bij Spanje Specials zorgen we ervoor dat onze klanten altijd een bankgarantie ontvangen wanneer dit wettelijk verplicht is.

Door wie wordt de makelaar betaald?

Bij Spanje Specials worden de makelaarskosten meestal gedekt door de verkoper van de woning. Dit is een standaardpraktijk in Spanje, waarbij de verkoper verantwoordelijk is voor het betalen van de commissie aan de makelaar na succesvolle afronding van een verkoop. Kopers betalen doorgaans geen directe vergoeding aan de makelaar, hoewel de makelaarscommissie indirect in de verkoopprijs kan worden opgenomen. De exacte betalingsstructuren en percentages kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke situatie en het type onroerend goed dat wordt verkocht.

Wordt mijn huis nog gecheckt voordat ik naar de notaris ga?

Absoluut. Bij Spanje Specials zorgen we ervoor dat al onze klanten volledig geïnformeerd en beschermd zijn voordat ze een definitieve aankoopbeslissing nemen. Dit omvat een grondige controle van het eigendom vóór de afronding bij de notaris. Deze controle omvat zaken zoals de bevestiging van de eigendomsrechten, de controle van eventuele uitstaande schulden of belastingen gekoppeld aan het pand, de naleving van de lokale bouwvoorschriften, en de staat van de woning zelf. Het doel van deze inspectie is om eventuele problemen aan het licht te brengen die van invloed kunnen zijn op de waarde of leefbaarheid van het huis, zodat deze kunnen worden aangepakt voordat de verkoop wordt afgerond.

 

huis kopen Spanje