fbpx

Spanje info dagen Amersfoort 16-17-18 oktober. Maak een afspraak!

Huis kopen in Fuengirola

Home » Huis kopen in Fuengirola

Huis kopen in Fuengirola


Huis kopen Andalusië Spanje

Huis kopen in Fuengirola: uw gids voor een droomwoning aan de Costa del Sol

Fuengirola, gelegen aan de prachtige Costa del Sol, is een populaire bestemming voor zowel toeristen als mensen die op zoek zijn naar een permanente woning in Spanje. Dit bruisende stadje biedt een geweldige mix van moderne voorzieningen, een prachtig klimaat en een rijke cultuur. In deze gids bespreken we waarom Fuengirola een aantrekkelijke bestemming is, de vastgoedmarkt, populaire wijken en het koopproces in Spanje.

Inleiding

Introductie Fuengirola:

Fuengirola is een levendige kustplaats in de provincie Malaga. Het is bekend om zijn uitgestrekte zandstranden, levendige boulevard en tal van recreatieve mogelijkheden. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, wat terug te zien is in de vele bezienswaardigheden en festivals die hier het hele jaar door plaatsvinden.

Geografische locatie en basisinformatie

Fuengirola ligt aan de zuidkust van Spanje, ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Malaga. De stad is goed bereikbaar via de snelweg en het openbaar vervoer, inclusief een directe treinverbinding naar de luchthaven van Malaga. Dit maakt Fuengirola een ideale locatie voor zowel permanente bewoners als vakantiegangers.

Populaire bestemming aan de Costa del Sol

Fuengirola trekt bezoekers en bewoners aan vanwege de combinatie van zonnig weer, prachtige stranden en een breed scala aan voorzieningen. De stad biedt iets voor iedereen, van luxe winkelcentra en golfbanen tot traditionele Spaanse markten en tapasbars. Bovendien is Fuengirola een geweldige uitvalsbasis om de rest van de Costa del Sol te verkennen.

Lees hier nog meer redenen waarom u een huis moet kopen in Fuengirola

Vastgoedmarkt in Fuengirola

Overzicht van de markt

De vastgoedmarkt in Fuengirola is dynamisch en biedt een breed scala aan woningen, van moderne appartementen tot luxe villa’s. De stad is populair onder zowel lokale als internationale kopers, wat zorgt voor een stabiele vraag en een gevarieerd aanbod van woningen.

Huidige trends en prijsindicaties

De vastgoedprijzen in Fuengirola zijn de afgelopen jaren gestegen, maar er zijn nog steeds goede deals te vinden. De prijzen variëren afhankelijk van de locatie, het type woning en de voorzieningen. Gemiddeld liggen de prijzen voor appartementen tussen de €150.000 en €400.000, terwijl villa’s variëren van €400.000 tot meer dan €1 miljoen.

Beschikbaarheid van verschillende woningtypen

Appartementen: Ideaal voor mensen die een onderhoudsarme woning willen. Deze zijn vaak gelegen in moderne complexen met toegang tot gemeenschappelijke voorzieningen zoals zwembaden en tuinen.
Rijtjeshuizen: Deze woningen bieden meer ruimte en privacy dan appartementen en zijn vaak uitgerust met een eigen tuin en soms zelfs een privézwembad.
Vrijstaande villa’s: Perfect voor diegenen die op zoek zijn naar luxe en ruimte, met prachtige uitzichten en uitgebreide tuinen.

Prijsindicaties

De prijzen van onroerend goed in Fuengirola variëren sterk, afhankelijk van de locatie, grootte en staat van de woning. Over het algemeen liggen de prijzen voor appartementen tussen de €150.000 en €400.000. Rijtjeshuizen variëren van €300.000 tot €700.000, terwijl vrijstaande villa’s kunnen variëren van €400.000 tot meer dan €1 miljoen.

Populaire wijken en hun prijsrange

Lees ook: Soorten onroerend goed beschikbaar in Fuengirola

Los Boliches:

Bekend om zijn levendige sfeer en nabijheid van het strand, met appartementen vanaf €150.000 en villa’s vanaf €500.000.

El Higuerón:

Een luxe wijk met nieuwbouwprojecten, waar de prijzen voor villa’s beginnen bij €600.000.
Las Lagunas: Een betaalbare wijk met veel gezinswoningen, met rijtjeshuizen vanaf €250.000.

Torreblanca:

Een rustige omgeving met veel gezinsvriendelijke voorzieningen, waar de prijzen voor appartementen beginnen bij €200.000 en villa’s vanaf €450.000.

Wijken en gebieden

Los Boliches

Los Boliches is een van de meest populaire wijken in Fuengirola, vooral vanwege het prachtige zandstrand dat dezelfde naam draagt. Deze buurt heeft een levendige sfeer met tal van restaurants, bars en winkels. Het is een favoriete plek voor zowel toeristen als inwoners. De appartementen in Los Boliches zijn zeer gewild en variëren in prijs van ongeveer €150.000 tot €400.000, afhankelijk van de locatie en voorzieningen. Deze wijk is ideaal voor mensen die willen genieten van een bruisende omgeving en directe toegang tot het strand.

El Higuerón

El Higuerón is een luxe wijk die bekendstaat om zijn moderne nieuwbouwprojecten en exclusieve voorzieningen. Deze buurt is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar luxe en comfort. De prijzen voor villa’s in El Higuerón beginnen bij ongeveer €600.000 en kunnen oplopen tot meer dan €1 miljoen. De wijk biedt een breed scala aan faciliteiten, waaronder sportclubs, wellnesscentra en gourmetrestaurants.

Las Lagunas

Las Lagunas is een betaalbare en gezinsvriendelijke wijk die populair is onder jonge gezinnen en eerste kopers. Deze buurt biedt een breed scala aan woningen, van betaalbare appartementen tot ruime rijtjeshuizen. De prijzen voor rijtjeshuizen in Las Lagunas beginnen bij ongeveer €250.000, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor diegenen die een woning met meer ruimte en privacy zoeken. Las Lagunas heeft ook goede scholen, parken en sportfaciliteiten, wat het ideaal maakt voor gezinnen.

Torreblanca

Torreblanca is een rustige en gezinsvriendelijke wijk die iets verder van het stadscentrum ligt. Deze buurt biedt een serene omgeving met veel groen en uitzichten op de heuvels. De prijzen voor appartementen in Torreblanca beginnen bij ongeveer €200.000, terwijl de prijzen voor villa’s beginnen bij €450.000. Torreblanca is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige woonomgeving met gemakkelijke toegang tot de voorzieningen van Fuengirola.

Koopproces in Spanje

Stappen bij het kopen van een huis
Het kopen van een huis in Spanje kan een uitdagend proces zijn, vooral voor buitenlandse kopers. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de juiste stappen te volgen. Hier zijn de belangrijkste stappen bij het kopen van een huis in Fuengirola:

Voorbereiding en onderzoek

Begin met grondig onderzoek naar de vastgoedmarkt en de verschillende wijken in Fuengirola. Maak een lijst van uw wensen en behoeften en bepaal uw budget. Bezoek open huizen en praat met bewoners om een goed beeld te krijgen van de verschillende gebieden.

Selectie van makelaar en bezichtigingen

Kies een betrouwbare makelaar met ervaring in de lokale markt. Een goede makelaar kan u helpen bij het vinden van de juiste woning en u door het koopproces begeleiden. Plan bezichtigingen van de woningen die u interesseren en neem de tijd om elke woning grondig te inspecteren.

Juridische aspecten

Bij het kopen van een huis in Spanje is het essentieel om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in Spaans vastgoedrecht. Uw advocaat kan u helpen bij het controleren van de juridische status van de woning, het opstellen van het koopcontract en het afhandelen van de vereiste documentatie.

Financiering

Veel buitenlandse kopers financieren hun woning in Spanje met een hypotheek. Spaanse banken bieden hypotheken aan buitenlanders, hoewel de voorwaarden kunnen variëren. Het is belangrijk om verschillende opties te vergelijken en te begrijpen wat de maandelijkse kosten zullen zijn. Houd rekening met de rente, looptijd en eventuele extra kosten die verbonden zijn aan het afsluiten van een hypotheek.

Belastingimplicaties en bijkomende kosten

Naast de aankoopprijs zijn er verschillende bijkomende kosten waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een huis in Spanje. Deze kunnen omvatten:

Notariskosten: Deze variëren, maar liggen meestal rond de 1% van de aankoopprijs.
Registratiekosten: Voor het registreren van de eigendomsoverdracht bij het eigendomsregister.
Advocatenkosten: Het inschakelen van een advocaat kan variëren van €1.000 tot €3.000, afhankelijk van de complexiteit van de transactie.
Overdrachtsbelasting: Dit is meestal tussen de 6% en 10% van de aankoopprijs, afhankelijk van de regio en het type woning.
Hypotheekkosten: Als u een hypotheek afsluit, zijn er kosten verbonden aan de aanvraag, zoals taxatiekosten en administratiekosten.

Natuurlijk zijn de aandachtspunten voor een huis kopen in Fuengirola grotendeels ook van toepassing op het kopen van een huis in andere delen van Spanje:

Voor- en nadelen van wonen in Fuengirola

Voordelen

Levenskwaliteit en voorzieningen: Fuengirola biedt een hoge levenskwaliteit met een breed scala aan voorzieningen, waaronder uitstekende scholen, moderne gezondheidszorg, en een verscheidenheid aan winkels en restaurants.
Weersomstandigheden en natuurlijke schoonheid: Met meer dan 300 zonnige dagen per jaar en milde winters is Fuengirola een perfecte plek voor zonliefhebbers. De natuurlijke schoonheid van de omgeving, met prachtige stranden en schilderachtige heuvels, maakt het een geweldige plek om te wonen en te ontspannen.
Veiligheid: Fuengirola is een van de veiligste steden aan de Costa del Sol, met een laag misdaadcijfer en een sterke gemeenschapszin. Dit maakt het een ideale plek voor gezinnen en gepensioneerden die op zoek zijn naar een rustige en veilige leefomgeving.

Uitdagingen

Kosten van levensonderhoud: Hoewel Fuengirola tal van voordelen biedt, kunnen de kosten van levensonderhoud hoger zijn dan in andere delen van Spanje. De prijzen voor woningen, boodschappen en restaurants liggen vaak boven het nationale gemiddelde, vooral in de meer toeristische gebieden.
Integratie in de lokale gemeenschap: Hoewel Fuengirola een diverse en gastvrije gemeenschap heeft, kan het voor nieuwkomers soms moeilijk zijn om volledig te integreren in de lokale samenleving. Het leren van de Spaanse taal en het begrijpen van de lokale cultuur kunnen uitdagingen vormen, vooral voor degenen die uit een ander land komen.

Tips voor kopers

Selectie van de juiste makelaar

Het kiezen van de juiste makelaar is cruciaal voor een succesvol aankoopproces. Zoek naar makelaars met goede referenties en ervaring in de lokale markt. Een ervaren makelaar kan u helpen bij het vinden van de juiste woning en u begeleiden door het hele proces.

Waar op te letten bij het bezichtigen?

Bij het bezichtigen van woningen is het belangrijk om aandacht te besteden aan de bouwkwaliteit en het onderhoud van de woning. Let op eventuele tekenen van vocht of structurele problemen. Vraag ook naar de geschiedenis van de woning en eventuele renovaties die zijn uitgevoerd.

Nabijheid van voorzieningen en infrastructuur

Houd rekening met de nabijheid van essentiële voorzieningen zoals scholen, supermarkten, gezondheidszorg en openbaar vervoer. Een goede infrastructuur en gemakkelijke toegang tot deze voorzieningen kunnen uw dagelijkse leven aanzienlijk verbeteren.

Fuengirola biedt een ideale mix van modern comfort, natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. Met een dynamische vastgoedmarkt, diverse wijken en een gunstig klimaat is het een aantrekkelijke bestemming voor zowel vakantiegangers als permanente bewoners. Door goed onderzoek te doen, de juiste makelaar te kiezen en aandacht te besteden aan de juridische en financiële aspecten van het koopproces, kunt u met vertrouwen uw droomhuis in Fuengirola vinden.

Veelgestelde vragen over een huis kopen in Fuengirola:

Wat zijn de gemiddelde woningprijzen in Fuengirola?
Hoe verloopt het koopproces voor buitenlanders in Spanje?
Welke wijken zijn het populairst onder expats?
Wat zijn de bijkomende kosten bij het kopen van een huis in Fuengirola?
Is het mogelijk om een hypotheek te krijgen als buitenlander?

Wat zijn de gemiddelde woningprijzen in Fuengirola?

De woningprijzen in Fuengirola variëren afhankelijk van de locatie, het type woning en de voorzieningen. Over het algemeen liggen de prijzen voor appartementen tussen de €150.000 en €400.000. Rijtjeshuizen variëren van €300.000 tot €700.000, terwijl vrijstaande villa’s kunnen variëren van €400.000 tot meer dan €1 miljoen. De prijsrange wordt beïnvloed door factoren zoals de nabijheid van het strand, de grootte van de woning en de beschikbaarheid van faciliteiten zoals zwembaden en tuinen.

Hoe verloopt het koopproces voor buitenlanders in Spanje?

Het koopproces voor buitenlanders in Spanje begint met het vinden van een geschikte woning en het inschakelen van een betrouwbare makelaar en advocaat. Nadat u een woning heeft gevonden, wordt een reserveringscontract getekend en een aanbetaling gedaan. Uw advocaat zal de juridische status van de woning controleren. Vervolgens wordt een koopcontract opgesteld en bij de notaris ondertekend. U moet ook een NIE-nummer (fiscaal identificatienummer) aanvragen. Zodra het koopcontract is ondertekend en de volledige betaling is voldaan, wordt de woning op uw naam geregistreerd bij het kadaster.

Welke wijken zijn het populairst onder expats?

In Fuengirola zijn enkele wijken bijzonder populair onder expats. Los Boliches is zeer geliefd vanwege het prachtige zandstrand en de levendige sfeer met veel restaurants, bars en winkels. El Higuerón trekt expats aan die op zoek zijn naar luxe en moderne voorzieningen in nieuwbouwprojecten. Las Lagunas is populair vanwege de betaalbare opties en gezinswoningen, terwijl Torreblanca een rustige omgeving biedt met gezinsvriendelijke voorzieningen en mooie uitzichten.

Wat zijn de bijkomende kosten bij het kopen van een huis in Fuengirola?

Naast de aankoopprijs van de woning zijn er verschillende bijkomende kosten waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een huis in Fuengirola. Deze kosten omvatten notariskosten, registratiekosten, advocatenkosten en overdrachtsbelasting, die meestal tussen de 6% en 10% van de aankoopprijs ligt. Daarnaast kunnen er kosten zijn voor de aanvraag van een hypotheek, zoals taxatiekosten en administratiekosten. Het is belangrijk om deze bijkomende kosten in uw budget op te nemen om verrassingen te voorkomen.

Is het mogelijk om een hypotheek te krijgen als buitenlander?

Ja, het is mogelijk om een hypotheek te krijgen als buitenlander in Spanje. Spaanse banken bieden hypotheken aan buitenlandse kopers, hoewel de voorwaarden kunnen variëren. Meestal kunnen buitenlanders tot 70% van de aankoopprijs financieren met een hypotheek. U zult verschillende documenten moeten overleggen, zoals bewijs van inkomen, belastingaangiften en een kredietrapport. Het is raadzaam om verschillende hypotheekopties te vergelijken en te overleggen met een financieel adviseur om de beste deal te vinden die past bij uw financiële situatie.