fbpx

Spanje info dagen Amersfoort 16-17-18 oktober. Maak een afspraak!

Huis kopen Costa Blanca

Home » Huis kopen Costa Blanca

Huis kopen Costa Blanca


Huis kopen in de Costa Blanca

Huis kopen Costa Blanca

Huis kopen aan de Costa Blanca

Een huis kopen aan de Costa Blanca, wie droomt er niet van? Een leven vol zon, zee en strand klinkt al snel aangenaam in de oren. Het milde zeeklimaat en de vele zonuren maken dat het uitstekend vertoeven is aan de Costa Blanca, zeker ook in de wintermaanden. Een woning kopen aan de Costa Blanca is dan ook enorm populair, niet alleen bij Spanjaarden, maar ook bij Nederlanders en Belgen. Voor het kopen van een huis aan de Costa Blanca bent u bij Spanje Specials aan het juiste adres. De steden en stranden van deze regio kennen voor ons geen geheimen meer, aangezien wij al meer dan twintig jaar actief zijn in deze regio als makelaarskantoor. Naast de Costa Blanca zijn wij bovendien werkzaam aan de Costa del Sol en de Costa Calida. Zo bent u bij ons van harte welkom om een huis te kopen in San Pedro, een huis te kopen in Estepona of een huis te kopen in Malaga. Vanwege ons uitgebreide netwerk zijn wij veelal als een van de eersten op de hoogte van panden die eventueel in de verkoop komen en voor u interessant kunnen zijn. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk dan direct op onze website om een huis aan de Costa Blanca te kopen.

 

Een huis kopen aan de Costa Blanca: genieten van kilometerslange stranden

Met een kustlijn van maar liefst 244 kilometer lang is bij een huis kopen aan de Costa Blanca het strand nooit ver weg. De volledige kustlijn van de Costa Blanca bevindt zich tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada en biedt in totaal 74 stranden. Het merendeel van deze stranden is parelwit, wat de naam Costa Blanca verklaart. Wanneer u een huis koopt aan de Costa Blanca, heeft u beschikking over uitstekende vervoersmogelijkheden. Zo liggen er maar liefst twee vliegvelden in de regio, maar ook een treinstation en uiteraard snelwegen. Overweegt u om een woning te kopen aan de Costa Blanca, dan dient u over voldoende tijd, kennis en ervaring te beschikken om het huis van uw dromen te vinden. Lukt dit niet? Dan schakelt u onze hulp in.

 

Hulp bij het vinden van een huis aan de Costa Blanca

Bij een huis kopen aan de Costa Blanca bedenkt u eerst waar u naar op zoek bent. Welke badplaats heeft bij u de voorkeur? Woont u graag direct aan het strand, middenin het bruisende stadscentrum of op een rustige plek in een buitenwijk? Heeft u liever een ruim appartement of wilt u een vrijstaande villa kopen aan de Costa Blanca? En welke voorzieningen zijn voor u van belang? Als u bijvoorbeeld gaat verhuizen met kinderen, wilt u dat er goede scholen in de omgeving zijn. Voor senioren geldt dat u graag goede gezondheidszorg in de buurt zoekt. Ook winkels en restaurants zijn belangrijk. Hoeveel slaap- en badkamers moet het huis aan de Costa Blanca bovendien hebben? Aan de hand van uw wensen houden wij de woningmarkt scherp in de gaten. Links en rechts zetten we lijntjes uit, waarbij we actief zoeken naar een woning, villa of appartement in de Costa Blanca Noord en Zuid.

 

De Spaanse wet- en regelgeving voor een huis kopen aan de Costa Blanca

Een huis kopen aan de Costa Blanca verloopt net iets anders dan een vergelijkbare woning kopen in Nederland. De Spaanse wet- en regelgeving is namelijk verschillend van de Nederlandse regels. In Spanje kunt u bijvoorbeeld een huis onder optie komen en kunt u daarbij het huis tot aan de 70 procent van de aankoopsom financieren. Verder dient u een fiscaal nummer te hebben en komt u vanzelfsprekend in aanmerking voor de belastingen. Voorbeelden van belastingen waar u mee te maken krijgt, zijn de overdrachtsbelasting, onroerendgoedbelasting en inkomstenbelasting. De gehele afwikkeling aan regels en wetten maakt dat u als leek al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Om u volledig te ontzorgen ondersteunen onze adviseurs u graag bij het vele papierwerk. Wij zijn een professionele partner met ervaren specialisten in het team, die u een eerlijk advies geven over de stand van zaken. De passie voor de regio is groot en de service die wij bieden ongekend. Als geen ander bijten wij ons vast in de door u geselecteerde huizen en appartementen aan de Costa Blanca. Wij creëren voor u de meest gunstige voorwaarden, zodat het aankoopproces zo soepel mogelijk verloopt.

 

Een woning kopen aan de Costa Blanca als waardevolle investering

Een huis kopen aan de Costa Blanca is niet alleen voor uzelf een aangename plek om te ontspannen. Zo kunt u een woning ook kopen aan de Costa Blanca als waardevolle belegging. Investeren in stenen is immers in de meeste situaties lucratief, zodat u de waarde van uw vermogen vergroot. Daarnaast kunt u de woning verhuren aan toeristen. De Spaanse Costa’s, en zeker de Costa Blanca, zijn een populaire trekpleister voor miljoenen bezoekers per jaar. Zo geniet u zelf volop gedurende uw vakantieweken in Spanje en levert het huis extra inkomsten op zodra u het verhuurt. Overweegt u om uw villa aan de Costa Blanca te verhuren, maar wilt u hier niet teveel naar omkijken? Spanje Specials is ook volledig thuis in verhuurbeheer, zodat wij dit voor u uit handen nemen.

 

Een huis kopen in Costa Blanca-Noord of Costa Blanca-Zuid?

Bij een huis kopen in de Costa Blanca heeft u de keuze uit de Costa Blanca-Noord en de Costa Blanca-Zuid. Costa Blanca-Noord begint bij Denia en loopt tot Alicante. Vervolgens noemen we Costa Blanca-Zuid het gedeelte vanaf Alicante tot en met Pilar de la Horadada. Het noordelijke gedeelte beschikt over meer bergen die dichtbij zee liggen. Hierdoor zijn er veel idyllische baaien met allerlei soorten stranden. Ook is dit deel van de Costa Blanca groener. In het zuiden van de Costa Blanca is het terrein vlakker en vindt u uitgebreide zandstranden om te ontspannen. Tussen Alicante en Torrevieja zijn zelfs duinen aanwezig. De bergen liggen op een afstand vanaf 20 kilometer afstand van zee. Daarnaast zijn er schitterende zoutmeren in de omgeving, waar u honderden flamingo’s bewondert. Deze regio tussen de bergen en zoutmeren biedt een gunstig klimaat voor mensen met gezondheidsproblemen, zeker als het gaat om kwesties met de spieren, gewrichten en longen. Verder vindt u in de regio talloze authentieke dorpen zoals Altea, Villajoyosa, Alicante, Elche, Orihuela, Murcia en Cartagena. Vanwege de gunstige geografische ligging kent de Costa Blanca eigenlijk maar twee seizoenen: het voorjaar en de zomer. Met meer dan 300 zonnedagen per jaar, uitgestrekte stranden, gezellige boulevards, moderne faciliteiten en schilderachtige dorpen, is de Costa Blanca de ideale plek om een huis te kopen.

 

De bereikbaarheid van het huis aan de Costa Blanca

Qua bereikbaarheid is het bij een huis kopen aan de Costa Blanca zeer goed geregeld. Centraal in de Costa Blanca ligt Alicante, de hoofdstad van de provincie. De noordelijke en zuidelijke regio verschillen vervolgens ietwat qua natuurlijke omgeving en vegetatie. Zo kenmerkt het noordelijk deel zich door het bergachtige karakter met kronkelende wegen en pittoreske dorpjes. Dit deel staat dan ook wel bekend als het traditionele gedeelte van de Costa Blanca. Een absolute uitzondering hierop is als u een huis koopt in Benidorm. Deze badplaats beschikt over de meest moderne gebouwen, winkels en voorzieningen. Het zuidelijk deel is bekend vanwege de vele schitterend aangelegde achttien holes golfcourses. Het landschap varieert van vlakke landbouwgrond tot glooiend bosachtig terrein. Het wordt dan ook wel ‘de moestuin van Europa’ genoemd. Deze streek beschikt over moderne voorzieningen als grote nationale en internationale supermarkten, ontelbare restaurants en bars, zeer goede winkelmogelijkheden, een aquapark, bioscopen, jachthavens van klein tot zeer groot, alle denkbare sportfaciliteiten, enzovoorts. Kortom, wanneer u een huis koopt in dit deel van de Costa Blanca, verblijft u in een levendige omgeving met de herkenbare Spaanse identiteit. Wilt u meer weten over een woning kopen aan de Costa Blanca? Voor vragen of meer informatie zijn wij telefonisch te bereiken via +31 (0)35-2082680 of stuurt u een e-mail naar info@spanjespecials.com.