Spanje info dagen Amersfoort 16-17-18 oktober. Maak een afspraak!

Marbella

Marbella


spx003ms

Voor ons woningaanbod aan de Costa del Sol, klikt u hier

 

 

marbella_poort

Marbella:

Marbella staat alom bekend als mondaine badplaats voor de internationale jetset, maar heeft veel meer te bieden.

De kust van Marbella bestrijkt een gebied van 27 kilometer. Over die afstand zijn verschillende centra en urbanisaties te vinden. Marbella Centrum heeft een prachtige boulevard (Paseo Maritimo) om heerlijk te wandelen of van een terras te genieten. Hier is ook een mooi breed zandstrand In het oude stadscentrum zijn vele leuke straatjes en pleintjes, het meest bekende is het “plaza de los naranjos” ofwel het sinaasappelplein.

Puerto Banus staat natuurlijk bekend om de haven en omliggende winkelstraten. In de haven liggen vele luxe jachten. Het gebied tussen Marbella centrum en Puerto Banus heet de “Golden Mile” (Milla de Oro).

San Pedro is weer een typisch Spaanse dorpskern, met enige buitenlandse invloed. Langs het strand lopen of fietsen kan vanaf San Pedro via Puerto Banus naar Marbella centrum, een afstand van zo’n 12kilometer.

Shoppen kunt u natuurlijk in de genoemde centra. Daarnaast is er een groot winkelcentrum buiten de stad, genaamd La Canada. Hier zijn bijna 300 winkels en boutiques gevestigd. La Canada is geopend maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00. In de maanden juli en augustus zijn de winkels hier bovendien alle zondagen open.

Andere bekende wijken zijn Elviria en Los Monteros met prachtige stranden en leuke strandtentjes. Cabopino, Las Chapas, Rio Real en Nueva Andalucia zijn ook geliefde omgevingen bij het internationale publiek.

Marbella telt 3 havens: Puerto Banus is de meest bekende, dan is er de “Puerto Deportivo” in het centrum. Last, but not least is er de vissershaven Bajondillo, deze haven wordt in de komende 10 jaar omgebouwd tot aanlegplaats voor middelgrote cruise schepen. Kijk naar het filmpje over de nieuwe haven.

De mooiste stranden van Marbella vindt u in Elviria, Los Monteros, Centrum en Golden Mile. Golf is in Marbella op talloze plaatsen mogelijk. Onder andere: Cabopino Golf, Rio Real Golf, Santa Clara Golf (in Los Monteros), Monte Paraiso (boven het centrum), Guadalmina Golf, Los Naranjos Golf, Aloha Golf, Las Brisas, La Quinta zijn allemaal 18 holes banen. In Elviria is 9 holes Greenlife Golf.

Marbella is deels vlak, glooiend en lokaal bergachtig. Het centrum, Puerto Banus, Nueva Andalucia zijn redelijk vlak. De overige gebieden zijn glooiend met uitzondering van Los Altos de Los Monteros wat vrij bergachtig is.

De gemeente Marbella grenst aan Mijas, Ojen, Benahavis, Estepona.

Marbella centrum ligt op 50 km van de internationale luchthaven van Malaga en 60km van het centrum van Malaga.

 

Klimaat Costa del Sol:

Zoals de naam het al zegt, Costa del Sol betekent kust van de zon, heeft deze streek in Spanje één van de meest prettige klimaten ter wereld. Als u hier op vakantie bent tussen mei en september is de kans erg klein dat u een grijze, bewolkte hemel of regen ziet.

Door de jaren heen zijn er vele stuwmeren in de provincie aangelegd om in tijden van droogte over voldoende reserve water te beschikken, dus is wat regen in de winter zeker noodzakelijk. En gaat u in de zon zitten dan moet u zich goed insmeren met een hoge beschermingsfactor, want zelfs de winterzon is buitengewoon sterk.

In het achterland, dat bergachtig is, moet u rekening houden met een temperatuur die in de winter lager en in de zomer hoger ligt. Op de bergtoppen ligt gedurende de wintermaanden vrijwel altijd sneeuw. De Sierra Nevada ligt op twee uur rijden van Marbella en u kunt er gaan skieën.

In de zomer kan het in het achterland daar en tegen zoals gezegd wat warmer aanvoelen door de afwezigheid van het fijne zeewindje aan de kust. Toch zal het in de zomer niet zo heet worden als in steden in het binnenland zoals Córdoba, Granada en Sevilla. De inwoners van deze plaatsen trekken dan massaal naar de kust om de erge hitte te vermijden.

De genoemde temperaturen zijn een gemiddelde van een hele maand, overdag en ‘s nachts.

Januari: 12ºC Februari: 13ºC Maart: 14ºC April: 16ºC Mei: 19ºC Juni: 22ºC Juli: 25ºC Augustus: 26ºC September: 23ºC Oktober: 19ºC November: 15ºC December: 13ºC

 

 

 

 

 

 

Gratis informatiepakket ontvangen?